2. jaanuar 2016

Head!

Teate, kuidas meie kass ahju ette ennast soojendama tuleb, pikk ja paks nagu ta on? Sammub aeglaselt ahju poole, endal kindel siht silme ees. Kõik on välja mõõdetud. Ühel hetkel tagumised jalad peatuvad, aga esijalad astuvad veel 2-3 sammu edasi. Nii mõõdab ta oma pikkuse välja ehk teiste sõnadega - venib ahju ette pikaks ja siis laskub maha. Mõne aja pärast vahetatakse asendit. Aga ainult nii palju või õigemini nii vähe, kui võimalik. Siis ollakse ahju ees nii, et tagumised jalad on toa poole sirutatud, aga esimesed käpad ahju poole ja neid hoitakse suisalausa tule poole püsti.



Miks ma sellest kirjutan? Aga selleks, et umbes nii tundsime ennast pikkade pühade aegu lõpuks ise ka - soojalt, mugavalt, söönult, puhanult. Ühesõnaga tuli minna sinna, kus oli külm maja, paks lumi, -7 õues ja põrandal, kassi kausis, oli veel ka jäälitter peal. Aga ei hullu, kütsime majad soojaks, panime kuusel küünlad põlema ja jälle oli hea. Boonuseks saime mere ääres kauni päikeseloojangu. Hirmus külm oli seal ka ja meri lainetas oma sõna otseses mõttes pakse laineid, sest veepinnal oli tihe, peenike jääpudru.





















Toogu
teile
aasta
uus
12
õnnelikku
kuud
!




2 kommentaari:

  1. Ülivahva blogi! Ja imearmsad pildid, rääkimata sellest ÜLIÄGEDAST kassist! Väga hea meel, et teie blogi otsa komistasin :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur, suur aitäh! See kommentaar tegi mulle palju rõõmu:)

      Kustuta