27. detsember 2015

Mõned hämmastavad asjad

Et kas jõulude ajal saab üldse enam olla midagi teistmoodi ja tavatut? Natuke ikka saab. Eks ole ju varemgi olnud lumeta ja lillede-seentega pühi, on alati olnud palju sõitmisi-käimisi; ka sünnipäevi, juubeleid, vahel mõni kurbki sündmus. On parimad toidud, kaunimad kuused, hoolega pakitud pakid ja kallid kaasteelised lähemal ja kaugemal. Jõulupuhkus. Käigud loodusesse. Kiisu tembud.

Kui jõululaupäeva õhtul peale sauna oma pisikese perega lõpuks lauda istud, siis ei suuda ära imestada suurte perede perfektset logistikaoskust. On see ju hämmastav, kuidas kogu kambale mitmete tundide jooksul saunaleili jätkub, kuidas kõige maitsvamad toidud täpselt õigel ajal kuumade ja särisevatena lauale jõuavad, kuidas aktsioon "Jõuluvana" veatult toimub ning kuidas ja kuhu lõpuks igaühele pehme tudupesa tekitatakse. See ON raketiteadus.

Väga hämmastav asi oli jõululaupäeva päeval see, et leidsin maja tagant pudelikese, mis nägi välja nagu lumeräitsakas või jääkristall. Oh, kui palju olime me ligi kahe aasta jooksul samas kohas käinud, riisunud, niitnud, kolanud, nuuskinud, aga täna oli seal see kuuetahuline ja helbemustriline lõhnapudel aegade tagant. Sain selle isegi kerge vaevaga puhtaks ja klaasist ime lõi särama. Olin leiu üle täpselt sama rõõmus, kui talve esimesi suuri lumeräitsakaid nähes.

Veel üks tore, otseti armas asi oli see, et meil käis jõululaupäeval päris jõuluvana! Ikka selline tubli nõukaaegne, kellel sihuke õhukesest sitsiriidest punapunane mantel seljas, takuhabe ees ja vits vöö vahel. Kutsumata, tellimata, ette teadmata. Kena sneguurotška oli ka kaasas. Lihtsalt tulid ja lõbu oli laialt.

Aga kõige hämmastavam on see, et juba kolmas päev soovitakse meile inglise keeles, kuid kõikvõimalike erinevate aktsentidega häid ja õnnelikke jõule! Tunnis ikka päris mitu korda. Hommikust õhtuni. Need on kolme-neljasekundilised raadiolülitused otse pea kohal lendavate lennukite kokpit`idest, mille meie maapealsed tavalised raadiod  kinni püüavad. Ütlevad seal kõrgel ilusti viisakalt oma lennunumbri ja soovivad ilusaid soove.  Üks tervitus öeldi ka noore naise häälega. Selleks hetkeks igatahes raadiosaade korraks vaikib.  Väga sürreaalne, kuid omamoodi hubane ja armas on see sõnum taevast - pilvede kohalt, kus alati paistab päike. 




/seda pikka lugu kirjutasin kolm päeva/




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar