18. detsember 2015

Normaalne Sörve jöul

Eelmisel nädalavahetusel maalt tulles mõtlesin, et huvitav, kummad pildid nüüd kohe  Facebooki üle ujutavad, kas sinilillepildid või lumepildid. Kuusepildid on muidugi juba ammu kohal. Tuli siiski korraks väike lumeke, aga ega sinilille lootus ka veel kustunud ei ole. 



Maale minnes oli aga kindel plaan hoopis seenele minna. Ja niisama metsaõhku hingama. Meie seenekoht on üsna tilluke platsike, aga hätta ei jäta ta meid kunagi, kui vaid vähegi õiget ilma olnud on. Seekord oli aga metsarajal keegi ees. Või õigemini miski. Suur kuusk oli tormis langenud ja mitmeid teisigi puid endaga kaasa tirinud. Puid on meie kandis peale viimast tormi palju maas, aga põhjuseks ei ole mitte niivõrd torm, kuivõrd see, et märja maa sees ei ole puudel eriti pidet. 

Raudteed mööda itta




Kahjuks ei leidnud kullapada, õnneks ei leidnud lõhkemoona


Neljas saak sel aastal


Mingi piir siin meie metsas igatahes kunagi oli - kas CCCP-i, ENSV või sovhoosi?



See nädalavahetus oli ka selleks, et pühadeks kõik korda teha. Nohja saigi toad koristatud ja kuusk toodud ja ehted välja otsitud ja.. juba oligi kuusk toas, ehted küljes, küünlad peal. Küünalde varu suurenes meil tänu vahvatele suvekülalistele Merikesele ja Tõnule. Need on need sulavad, mitte ära põlevad küünlad. Aga see eest on kuusel ja toas just täpselt see õige, ammuste aegade pühade lõhn. Vahel kostab väike praksatus, vahel kiire tilk-tilk-tilk, taht suitseb... Vaikses maamajas on see kui aja puudutus.

Saun sai valmis, verivorstid, kartulid, seened jäid praeahju sooja ja värsked kilud restile ootama, millal neist sütel pahlakilud saavad. Tegimegi ootamatult pühade peaproovi ära! 











Kolmandal advendil toimetasime natuke õues ka. Vahtraseemneid on sel aastal kuhjade viisi ja neid on veel suur kogus puudeltki maha langemata. Roosid lõikasin maha, mõned kuivanud lillevarred veel siit-sealt ja sigadele lasin jällegi peenemaid lõhnu riideribade peale. Õhk oli soe. Ristik õitses. Seened kasvasid. Maasikas valmis. Sõnajalg haljendas. Ja nartsissid tärkasid. Ka päkapikud piilusid.

Normaalne Sörve jöul.















3 kommentaari:

  1. Aitähh toreda lugemise eest.See piiripost peaks olema kaablitrassi tulp :)
    Marko

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :)) Ja ei olnudki planeedist 1/6 suuruse riigi oluline märk!? Mis siis ikka, jääb loota, et neid kaableid mööda jooksis vähemalt midagi tähtsat.

      Kustuta
    2. Ja muidugi aitäh info eest, Marko! Kohtumisteni Sörves!

      Kustuta